Wednesday, February 24, 2010

semakin pupus~

minggu lepas adalah minggu2 paling busy,tapi dapat cover bila wekend tue aku dengan Mr.H jalan jalan kuar dari tanah perlis..owh, rasa tenang bila melintas pintu gerbang selamat jalan di sempadan perlis kedah..hahahah,gila dasyat perasaan itu!yer la da lama tak gi jejalan jauh2.shopping kat mall lagi la jauh..mencik!! da tak macam dulu, balik kerja ley meronggeng sana sini..tapi okeyla gak, kurang la sket penggunaan duit.ley tabung!(yer la sangat tue!!!)..

Last minute perancangan, skali Mr.H ajak g kenduri 'wong' a.k.a bestfwen time GMi dulu..so aku on jer.hihi jangan diajak..pasti mahu!!yea!!suka suka..so gerak pun da lewat malam jumaat tue.memang bajet sampai pagi2 di shah alam sebab nak g amik baju.gituuuuuuu..siap tempah baju baru lagi.(kebetulan jer tue)..memang seperti dijanjikan, tepat kul 8 aku da terpacak depan umah tukang jahit tue..yeah,bajuku cantik sangat jahitannya..so tak rugi aku pos berpasang2 baju dari perlis semata2 aku sedap pakai baju jahitan k ida nieh.da la murah!memang besh!!!!

berjuta terima kasih pada my best ever fwen, hanem yang awal2 lagi da siapkan nasi lemak untuk breakfast pagi tue.walaupun sarat mengandung, tapi memang sedap nasi lemak tue..ada kena mengena ker?huhuhu..Mr.H siap nak tapau lagi.sungguh tak malu..siap2 agak2 kul12 kami gerak ke kepong dengan tak der map o landmark apa2..ikut hati jer..sebabnya kami tak dapat kad jemputan.not sure samada posmen da rembat atau wong salah address..apa2 jer la..kami redah2 jalan berliku2..yang aku tau umah kenduri nie depan FRIM..so nasib baik sebab banyak signboard tunjuk FRIM..last2 janji la ngan 2 3 orang kawan tunggu di petronas kepong.okey, tak sampai sejam kami da terpacak di situ.nasib dapat port bawah pokok.so tak panas sangat.tunggu punya tunggu, tak gak sampai2 budak nieh..actually bukan budak2, da mak bapa budak da nie,sebab mereka sudah berkahwin.Perut pun masing2 da ada isi..aku??jangan tanya!noktah!

aku sempat terlelap okey tunggu diaorang..haish..nak jalan dulu, tak tau jalan.so terpaksdala tunggu..perut da lapo nasi minyak da nieh..kalu 5 minit lagi tak sampai2 kami mahu gerak dulu..skali nak gerak diaorang pun sampai..cam tau2 jer..hihihi..nak dijadikan cerita, rupanyer umah kenduri tue depan sket ja..hahahahha.hampeh!kalu kami gerak terus td da kenyang da..sampai skarang aku tak percaya yang umah kenduri tue depan sket ja dar petronas tempat kami tunggu..hihihihii~tergelak2 aku dalam keta..

tapi okey la,sampai jer pengantin baru nak bersanding.makanan memang superb!sedap sangat2..mungkin perut da lapo kot..so bila da ramai2 kumpul,kira reunion la jadinyer..meriah..yang tak beshnya (bagi aku la) suma da berbadan 2.seingat aku,dalam geng2 tue aku n sorang lagi classmate MrH yang belom kawen.yang lain suma menunggu due jer.benci TAU!bertalu2 soklan yang aku tanak dengar keluar.tak kurangnya perli2 kami 2 bila nak berlangsung.aku malas jawab NO KOMEN! tsnys Mr.H sendri aku kata..uhuk2..nak juga merasa perut berisi cam diaorang...nak gak..nak gak..uhuk ;( nie la yang aku katakan semakin pupus..geng2 bujang semakin pupus!! Mr.H, jawab2..

tapi aku happy untuk diorang suma..anak2 diorang nanti da jd cm adik2 (adik ker??)..eh, cm anak sendri la..da tua.da tak ley panggil kakak da..kena panggil 'auty' da..sedar diri okeh??hihihi..kena ngan tema kami berdua, pengantin berbaju cantuk warna purple putih..soomel jer dua2 pihak..tak kira, aku da sound doirang suma awal2 lagi.time kami nanti suma wajib datang..jauh ke dekat ker no alasan plsss...!! bila tue tak tahu la lagi..hihih~
inilah pengantin yang dirai..wan a.k.a wong + yumie..nice rite??
inilah baby pertama di kalangan kami..hadeef..pipi dia..tak tahan!!!
haa..sudah beraksi da hadeef..kalu tak monyok jer..ni mama hadeef..jangan tak tau,ada lagi sorang dalam perut tue..yeah~hadeef nak dapat adik baru!!
ini puan salina a.k.a kak bel..ada baby tau dalam perut. husband pun classmate,tapi sakng dok atas kapal..semoga tabah ye kak bel! macam baru jer lagi kami g kenduri kak bel..
haa..inilah sorang lagi yang belom kawen tue,zima..tapi cam da tak lama da nieh agaknya..ala kamu,tunggu la saya plsss plsss plss...
\
ini remy + wife dia..ini lain lak ceritanya..dua2 mengandung!perut sama besar da ngan wife dia..hihihi
seblom pulang, snap dulu..ada yang da balik da time nie..yerla kami kan sampai 'awal'..hihihi~



3 comments:

eza2odette said...

nape dorang2 sumer nampak lebih tua dari kamu2??

aShEMaSt said...

aha.benar!mereka memang lebih tue dr sya..so memang patotla kan diorang kawen dulu kan kan??hihihi..so sya nie belom terlepas ketapi kan kan??

hairil isham said...

ala..rilek la..kamu berdua kan muda lagi..kawein umur 30 pun xdehal..kuikuikui...