Monday, December 21, 2009

HaBiS?! apakah?

hari nie opis senyap sunyi..ramai lak yang sambung cuti..aku nie cam tak cuti ja..jumaat diwajibkan g sambutan maal hijrah..sabtu lak g wacana perpaduan.ahad lak g jalan..hahahha..panggilan kenduri sungguh banyak, sampai aku lupa da kenduri si akmal..ampun bangat.
Satu kenduri pun aku tak pg.Malas nak bersiap + berpanas panasan! mak aku kata, nanti time kenduri aku, sapa pun tak mau mai..hahahha..jangan la!

Citer semalam..pagi2 lagi aku da bangun kejutkan adik2 aku.senang ja, aku cakap kul 8 siapa tak siap, kakak tinggal!!! ha terkecoh2 adik2 aku bangun dari katil..hahahah..aku kan kuasa veto di rumah..siapa brani lawan?kami sebenarnya da rancang mahu pergi ke 'Wang Kelian'.. owh.. tempat aku paling suka pegi.Lagi suka kalu pg ngan Mr.H.hahahha..

Memula tue nak naik keta abah..katanya dia tak harap aku drive naik bukit belok2 tue..aku kata, ala..abah nie, lex la..si puteh nie da naik genting da..ok ja.. (padahal bukan aku drive pun naik genting ari2..huhuhuhu)..lagi pun keta abah da uzur, cian nak dera dia panjat bukit membawa kami ber6..berat tue!!

hampir 45 minit mendaki,tepat kul9 sampai la kami di lokasi..'Wang Kelian' nie sempadan Malaysia Thailand.waaahhh da lain..da tak macam dulu la..sedikit tak besh bagi aku!da tak menarik sebab kedai2 yang salu buka di tepi2 jalan (cam pasar malam) da kena pundah kat tempat lain yakni bukan lagi tepi jalan..myb diorang tanak jalan sesak kot..mungkin laaa..manala aku tau kan..hikhikhik

sudah berkurun tak datang, so cam 'perak' sket..dengar2 khabar da tak ley nak masuk sebelah Thailand kecuali ada passport..dulu ok jer ley masuk tanpa passport.so aku tanya la cina2 tua yang datang dr arah Thailand..dia ok ja..masuk, no hal..cuma kena tulis ic.yeah! suka suka!!

So bermula la perjalanan kami menaiki bukit.aku da awal2 lagi pakai selipar yang takkan 'makan' kaki aku nanti.tak mau melecek2 nie.sakit!mak aku da terkumatkamit cakap jauh la panas la..heheheh, cian mak..excersice yer mak.. ;)

welcome to Wang Kelian!!

sempat lagi aku ngan mak posing..adik aku la..lama sangat kat toilet..mak kata :maap, makcik tak ley buka mata..panasssssssssssss...

pendakian dimulakan...tak ramai lagi sebab awal kami sampai..

nie la makanan feveter aku!! benda nie 1st aku cari...borong semua!!

(yang berbalut daun nipah jer la..)huhuhu~

upin dan ipin pun da sampai thailand!!!

rombongan cik kiah dari thailand!!! diaorang pun datang nak masuk malaysia..

boxer chumil!adik aku rembat 3=rm10. murah bukan???


sotong2 salai..malu aku nak pilih..aku tak rembat apa2 disini..hihihihi~
chumil bukan ikan2 nie..nak beli takot tak lepas kat imegresen nanti..

pistol cicak..Mr.H penah mencuba untuk seludup masuk.tapi kami kantoi..kena rampas akhirnya..hahahha..cian dia!

kraftangan rotan.aku cuba2 usha untuk.....tp tak der berkenan..murah sangat!

wahh hebat bukan??da cam kat A&W da..padan la ngan harga rm2 secawan...

pizza..sedap bangat!!berebut2 kami adik beradik!!

nie time nak bali..kul11 kot..da semakin ramai datang..memang besh!!!


Maka berhabisla masa cuti 3 hari aku disamping duit2 dalam purse nie..yang penting, puasss...hahahha...sesapa berminat nak mai sini habaq la kat sya..nanti kita g sesama..joooom!!! besh sangat2~

4 comments:

Syaz (MamaFarish) said...

lama gila aku xp sana..dulu p rasa la jugak sejuk2..la ni sejuk lagi ka?

aShEMaSt said...

hahaha..ada la gak rasa cam kat cameron..sejuk2 pagi ja...tapi skang jalan suma da okay..so nak drive sampai depan gate imegresen pun bley..heheheh..

eza2odette said...

nak pegi!!nak pegi!!nak gi perlis..cuti 4hari .wow, bawak g jalan2 sampe puassss. plis yaa..haha, tapi biler?jeng3

aShEMaSt said...

ha mai2..kan da kata bulan 2..datang la..bawak diaorang skali.kita trus g lagkawi..beli turkish delight banyak2..simpan duwit!