Wednesday, July 1, 2009

MiSi 7 HaRi II

herm lambat btoi aku nak update pasal misi 7 hari nie..
hurm nak tahu?? huhuhu~ ia adalah berkenaan dengan
J U V A N E X ~
okay, biar aku cita dari awal kay.. Aku sebenarnya mengalami masalah berat badan.. Nak kata gemuk tue tak la gemuk sangat. kita suam2 kuku la.. tapi aku tetap rasa tak selesa dangan penampilan aku. Sedey, geram n malu nak jumpa kawan2. tapi ada aku kesah?? wakakakaka~
okay, nak di jadikan cerita, nonet a.k.a my housemate nie bawak balik JUVANEX nie.. dia cakap nahh, try makan. bley kurus nanti!! wahhh.. sapa tak suka!! aku tengok harga dia
RM160 okay!!
adeh mahal nya.. mana mampu!! gaji pun ciput! rupa-rupanya.... suma itu
FREE!!
yeah melompat aku.. dia cakap opis dia bagi, nak cari sapa2 yang nak kurus dan nak tengok ia menjadi ke tak..kira aku nie bahan untuk di test la.. apa2la labu..
wahh.. seronok!! tapi aku kena la ikut menu yang dia cadang.. herm sakit gak la kan.. mana tak nya, breakfast just ley makan sepotong buah/ yogurt jer.. bayangkan lah?? padahal sebelum nie aku wajib singgah gerai nasi lemak makcik dekat opis aku.. hurm, nak kurusnya pasal, NO HAL la beb~
Juvanex adalah satu program untuk
menyahkan toksin
dalam badan. actually bukan la program diet. tapi ia akan kuarkan toksin dalam badan.Jadi ia akan melancarkan pengaliran darah dan sistem2 dalam badan. Juvanex nie ok, sedap tapi lagi sedap kalu perasa dia bukan LEMON.. bukan apa, bila aku nak telan ja aku mesti teringat pewangi kereta perisa LEMON tue.. buweek~ tapi tak per, aku ok jer.. layan jer.. minum 2 kali sehari.. 2 paket pagi, 2 paket malam.. nasi jangan harap! sebijik pun tak ley sentuh kecuali beras perang..
selama 7 hari, aku sabar melayani kehendak Juvanex nie.. tahan perut tahan nafsu, tahan duit gak.. huhuhuhu~ aku rasa dalam masa 7 hari tue, aku sangat jaga makan aku.. tgk nasi pun aku tak layan.. wat kering ja.. siap bawak bekal time lunch (buah).. malu jer nak buka bekal kat kedai, tapi aku kesah ker??
Selepas 7 hari... jeng jeng jeng~
Aku risau gila nak timbang.. takot aku akan sedey dan rasa tak berbaloi dengan apa yang aku cuba buat.. siap suro k fidz bawak penimbang lagi.. hahaha~ aku cuak, siap angkat penimbang tue, lari jauh2. nak timbang sorang2 la konon!! yer la.. kalu tak menjadi malu a aku!!
Dengan perlahan.. aku pun naik penimbang sambil pejam mata. Tak sanggup aku nak lihat!!
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10...
buka mata~ aku tarik muka..apa nie.. 1 kilo jer turun!! ala.. nak la 10 kilo ker.. tapi tak per.. k fidz cakap maksudnya toksin dalam badan aku maybe seberat 1 kilo.. tapi aku puas hati sebab perut aku da tak buncit!! pakai girdle pun da takde lebihan lemak kelihatan. Ada bezanya sebelum dan selepas.. dan apa yang penting.... ianya adalah
FREE!!
tq nonet.. kalu ada lagi, sya mahu! :)
p.s : kalu korang nak try, try la.bagus gak menda nie sebab dalam badan kita banyak tiksin. Toksin nie la yang wat kita berpenyakit..ok?

4 comments:

fidde said...

nak try akak punye melilia? wink!!!

Syaz (MamaFarish) said...

semah ang wt cm aku..aku pantang makan nasi sebulan...7 kg turun...try arrr..

Syaz (MamaFarish) said...

weh tetinggai plak...
pantang minum ais sama..minum ayaq panas ja..

aShEMaSt said...

yer ker 7 kilo..??gila a anas.. aku nak.. kalu la 7 kilo alamatnya aku mendapat berat yang ideal!!!! nak nak aku akan cuba!!!!