Wednesday, July 1, 2009

p.s : i love u.

p.s: I Love You~


Aku nak share pasal ketagihan aku yang satu nih.. p.s : i love you ~ adalah satu movie yang wat aku addicted!! Seriously aku cakap sebab aku nie bukan la peminat filem.. Maksudnya di sini tak begitu taksub! Cacat kan??Cam kalu nak tengok, tengok jer la.. contoh terdekat adalah TRANSFOMERS.. aku tau yang suma orang gilakan movie nie, sampai nanges2 nak dapatkan tiket. aku?? Aku rasa cam aku la paling ketinggalan.. Serious, time Transfomers 1 dulu aku tgk tak sampai 1/2 jam da terlelap..pehtue, tak de keinginan nak tengok semula.. suma orang bercakap pasal robot2 dalam transformers.. aku?? erm..urmm..err?? diam jer la kot.. hahaha tak tau nak celah apa.. dok diam jer.. cuma 1 jer yang aku tahu, BuMbLe Bee. Itupun aku dengar dari iklan kat radio.. Lagi satu, aku panggil nenah a.k.a cik senah ronggeng dengan nama 'bumbble bee' nie especially time nak kejut dia pagi2.. :)


ooppss, terlebey sudah~ hikhikhik aku nie panjang laks mukadimahnya..padahal nak citer benda lain, lain lak yang aku citer.. ok, nie pasal p.s : i love you.. actually aku dapat movie nie dr mimi, opismate aku.. dia cakap citer nie sangat besh dan kena tengok!! da seminggu dok peram ja dalam laptop, last2 aku buka.. layan..


Serius citer nie besh!! aku suka!! da lebey 10x da tgk!! tapi slalunya aku suka layan time2 aku gado. baru meresap n layan.. mau bengkak mata esok nya.. tapi kalu tengok citer nie memang berbekas dan kita akan appreciate insan tersayang! seriously!! u olls kena tengok dan layan citer nie... aku janjikan yang korang akan suka.. kalu nak, meh la datang umah tapi jangan lupa bawak hardisk!


okay la, aku intro sket kay.. Citer nie set kat Ireland, di mana Holly Kennedy (Hilary Swank) yang jelita, bijak dan berkahwin dengan lelaki Irish, Gerry (Gerard Butler). . diorang nie slalu sangat gado..sweet tau!! gado pun last2 tak sampai seminit da baik balik.. Tapi rupa2nya suami dia nie sakit dan meninggal.. si Holly nie jadi gila segila2nya.. Maybe terasa sangat kehilangan!! Tapi bila bufday Holly, dia dapat hadiah dari Gerry dan seterusnya,setiap hari Holly akan dapat surat yang Gerry tulis tiap2 hari.. Sumpah sedey time nie!! Macam2 jadi, tapi kenalah tengok sendiri nanti k.. kang aku cita tak besh lak nak layan!
Last2 aku tau yang movie nie diadaptasi dari novel..Author dia Cecelia Ahern (2004). owh, da lama da rupanya.. tapi misi aku sekarang adalah untuk menerjah MPH. nak ak novel nie!! SERIOUS nakkk!!!!!

p.s : i l o v e u h u z a i f a h~

6 comments:

N.S.K said...

kak...npe xckp hrtuh...org nk....
xkira..nk gak...

p/s : LOVE HUZAIFAH 2!

aShEMaSt said...

ahh.. nak jugak!! ok la.. kita kongsi nama jer.. orang nye tak sama~ huihuihui~

Indah said...

sedey kan citer p.s i love u tu?huu~last year i watched it kat uma sewe then suddenly tears flowing.haha.mcm lawak.tp bes la citer tu~SUKE!

aShEMaSt said...

aha.. sedey sangatkan ein.. uwaaa~ mau lebam mata..tgk banyak kali pun touching lagi kan.. weee~

Indah said...

touching sgt~the moral of the story,kite kene appreciate everyone around us cuz we dun noe what will happen 2moro~aite?

Indah said...

touching sgt~huhu.d moral of the story,we haf 2 appreciate everyone around us especially our loved ones cz we dun noe what will tomorrow brings...aite?