Wednesday, August 19, 2009

aDa aPa DeNGaN 6?

herm aku sangat happy.. tak kisah la, actually cerita nie agak basi, tapi tak per la..sekarang nie aku sangat la kemalasan nak update blog..huhuhu~ so skang baru nak kongsi cerita..

ada apa dengan 6?? jeng2.. sebenarnya, tanggal tarikh keramat 2 OGOS 2009 merupakan anniversary me+Mr.H yang ke 6 tahun..lama kan?? ye ker lama??poyo jer.. so aku ingat nak wat sumtin yang ley wat Mr H terkezut~ so aku memulakan sesi merisik khabar tentang jadual kerjanya yang sangat la penuh..Mr.H bekerja 7 hari seminggu yer.. dan ini membuatkan aku susah nak plan yang macam2..adeh, tapi aku tanak gtau dulu yang aku nak celebrate sesama.. so kira aku REDAH jer la nieh..

so, nak dijadikan cerita aku sebenarnya tak sure lagi samada aku dapat cuti ke tak.Sebab akunyer cuti da abis..yerla, setahun 10 hari jer kot cuti aku..Sudahla aku dipaksa bekerja di hari sabtu..so susah nak balik kampung sebab kampung terletak di hujung Malaysia, Perlis.. Lagipun aku perlu melangsaikan sesuatu pada hari2 bekerja di kampung..so aku apply cuti pada sabtu dan isnin..wehho0o0o~

'Kunfayakun'..actually tiket ke kangar SOLD OUT on that day..nasib asiff, kawan lama aku nak jualkan tiket dia..alhamdulillah, rezeki aku dapat gak balik..thanks asiff!! Tanpamu, tak dapatla nak balik..terharu!

Kebetulan,31 July adalah bufday BFF aku, anem..jadi aku perlu membeli sesuatu sebagai adiah..lunch time(jumaat) aku serta 2 orang opis mate ke IKEA..trus aku dapat idea belikan cupecakes di The Curve..aku ingatkan boley tulis2 atas cupcake,tapi buadak kaunter tue cakap kena tempah atleast 2 hari plak.. Akhirnya aku beli 4 cupecakes, 2 untuk Mr.H dan 2 untuk anem..Beli ribbon,ikat2 + card= settle pasal adiah..lega! Tapi aku risau satu benda, tahan ke cupcake nie sampai hari ahad?? sebab ahad baru aku bertolak ke Langkawi? skali lagi aku ikut kaedah REDAH jer..(harap ok la..amin)

Sabtu sampai umah..herm ilang rindu di dada setelah 2 bulan lebey tak pulang! rahsia aku masih tertutup rapat..Mr.H tak menghidu kepulangan ku.Kebetulan pada malam aku naik bas pulang ke kampung, Datai dilanda ribut taufan yang dasyat dan menyebabkan Maxis menjadi gila..so Mr.H tak dapat menghubungiku walaupun sekali semasa berada di dalam bas..weho0o0o0~ aku suka sebab plan berjalan dengan lancar!

Ahad(020809),hari yang dinanti..aku berkomplot dengan budak opis Mr.H konon2 ada barang kena amik di jetty..huhu~mungkin dia belom dapat menghidu agaknya..tapi aku risau sebab b4 aku naik feri Mr.H ada bagitau yang harinie dia sangat busy..adeh,serba salah..takot kena marah nanti!ala..REDAH jer la.. kalu da depan mata takkan nak marah kot kan?

Naik feri kul 10pagi, after45 minit sampai di jetty..aku pelik kenapa banyak betul missed call dari Mr.H..adeh, ntah2 rahsia da bocor..cuak2..sekali lagi Mr.H kal..aku jawab dengan slumber.."barang da sampai nieh.. awak kat ner??" terus dia tergelak..Hampeh! Ezani da pecah rahsia rupanya! Nasib tak kena marah..tapi kena sound sekali.."Lain kali jangan buat cam nie..kang orang sebok nanti sape yang rugi??" aku jawab.." baheklahhhhhh...
buweek :p

yeayea..suka dapat jumpa Mr.H..aku ajak dia lepak tepi pantai tapi ditolak mentah2 sebab panas katanya.. so kitaorang spend time di UNDERWATERWORLD... besh sangat dapat tengok macam2 ikan! puas hatila dengan tiket beharga RM28..jom layan gambar2 yang sempat di snap!

ikan piranha~

pink flamingo~

ehuk2..ada ikan kt ketiak larr!

cacat~

nak tgk penguin takder, so kitaorang jd penguin la!

cute jelly fish~

sweeit sangat! together2 g2!

umang2~

sepupu ikan kerapu..mynameisMERAPU~

kuda laut a.k.a rumpai laut~

geli sangat tgk spesis ikan nie..cam ganas ja!

kami bukan seperti belangkas yer!

gamat! sumpah aku GELI!

gamat gemoks!

special thank you for u Mr.H..i am happy 2 b wit you.. love you more n more..muahhx!

6 comments:

bspotgurl said...

bestnye jalan-jalan

eza2odette said...

wah, rahsyierrrrr betoi!huuhuuuhu

N.S.K said...

nk jugak mr.H!!!!
nyampah...... huhuhuh

aShEMaSt said...

n.s.k: nak mr h?? you nyer little H lah..huhhu~

gee: apa rahsia nyer??hahaha..kamu gak yang aja..'rahhhsiiierr!'

bspotgurl: aha sangat besh..tapi lagi besh kalu dapat mandi pantai..

Syaz (MamaFarish) said...

hepi enibeseri my frenn!!

dh 6 tahun cepat2 kawin...nak pecah rekod aku ke weih?? rekod aku 7 tahun weih!!:P

aShEMaSt said...

anas: huhu doakan kami k..insyallah sampai seru kawen la nanti..huhuhu~