Saturday, August 29, 2009

PeRTaMa KaLi~

kisah ini berlaku semalam (280809) ketika aku gumbira pertama kalinya ke kajang dengan si putih..keseorangan okay..ini gara2 jemputan adik aku yang nak sangat belanja aku makan sate kajang..cess rupa2nya nak tayang gf..baru aku tahu! huh..okay la..layan jer la kan..

so kul 5 tepat aku da siap2 nak gerak ke kajang..dengan konfidennya aku gtau adik aku yang aku tau jalan..usah bimbang! Dari taman desa aku masuk ke h/way Sg Besi (kot la..aku mana tau pun)..adeh panjang benor kenderaan yang berpusu2 nak balik..jem teruk tapi still gerak even merangkak..dengan hati2 aku memandu agar si puteh tidak dinodai oleh sesiapa..jangan sesiapa berani!!!

Dalam kesibukkan tue, adik aku tak henti2 kal tanya da kat mana..sabar ley tak??aku da a gelabah..Trus aku drive,tak der langsung papan tanda KAJANG..yang ada melaka n johor..takot gak tapi aku rasa gerak hati aku benar..adik aku kal lg,aku gatu aku tak nampak signboard kajang pun??betul ker jalan nie..ada melaka n johor jer nie?? (aku da gelabah ayam da actually).. adik aku kata "ang kat mana nie..salah kot.." adeh, nie aku malas nie..bila da masuk h/way susah nak u turn ke apa..skali aku nekad exit 1 simpang nie..

Zaaas!!! aku masuk MRR2..adoiyaii..memula aku tak sure tapi bila aku nampak signboard Bandar Tun Razak, aku da cuak..Jem disini lagi teruk okay!!alamak, aku nak wat apa nie..nak nangess!!!! Skali aku nampak flyover + U turn, aku trus rapat ke kiri..okay,selamat aku di situ..hati gumbira sebab aku nampak signboard KAJANG.. yeiyei..aku pun slow jer memandu n berdoa tak salah lagi..tapi aku salah lagi!! adoila..aku tak perasan simpang exit KAJANG tue..alamak!!! stupid gila aku!!so aku redha gerak jer ikut arus..tup2..aku da depan STADIUM BUKIT JALIL!!!!! waaaaaa~apa arah tuju aku nieh?? sesat merata2..aku tau kalu trus nie sampai s alam lak aku..aku nak nangesss!!!apa tak kena ngan aku nieh?!

Trus aku kal mamat nie..aku tanya tapi soklan aku di jawab dengan soklan jugak! bukan satu soklan tapi puluh2 soklan dia tanya! Benggang aku..ley tak jawab apa yang aku tanya??jangan banyak tanya lah!!! haa kan da kena..hahahah~jahat aku.. :) okay,dia pun gtau la camnie camtue..akhirnya aku berada di landsan yang tepat! amin, aku berdoa agar kali nie jangan la wat salah lagi..plss la..Jam da kul 6 da..adeh,da sejam aku sesat!! benci~ bila kau nampak tol Sg.Besi aku suka..heee~

Ohh ya.. satu lagi masalah aku time tue..aku ada Rm55.00 jer..takkan nak bagi duit rm50..mampos kena jeling nagn tol gate girl tue..actually aku ada touch n go..TAPI ley tak aku tatau samada ada duit ke tak. Sebab aku baru jer buat TnG tue,tak sure kad aku dikreditkan skali o tak..so aku tak berani nak redah.kang aku da masuk lane TnG kad lak ZERO..adoiyaiii!!!lepas sket tol,aku nampak exit KAJANG..trus amik lane kiri n slow jer aku drive.tanak salah lagi..plsss~nasib tol tue rm 1.80 kot.so cukup2 duit aku..lega..

Sampai tol Sg Ramal,jam da kul 630..sempat lagi nieh..adik aku kata amik kiri n trafik lite nanti amik kanan..okay,aku ikut perintah!!tapi bila aku kal,dia kata aku salah jalan lagi..geram!! aku u turn trus ke kanan..skali jem truk sebab ada pasar.dia ada kata nanti akan ada 7e n 99 Speedmart.ok aku nampak..aku da terlepas pulak!! geram!! aku patah balik, last2 aku suro tunggu kat 7e jer.senang..peh 5 minit dia kal tanya mana aku??depan 7E aku kata..tak der pun??adoi rupanya salah 7e la pulak!! ntah 7e mana aku tunggu nie.. argggghhhhh!!! tensen! rupa2nya betoila jalan yang memula aku amik tadi..geram aku..da kul 7 baru jumpa.. finally...setelah lutut aku separuh tercabut!

Trus g Sate Kajang Hj Sahmuri..skali jodoh,jumpa lak ex housemate time kat S Alam, Hurin..huhuhu~tak sangka! Order sate ayam then makan sampai kenyang..malas nak citer panjang pasal gf adik aku..komen aku.. okay la..not bad..hahahah~adik aku ajak jalan2 kat Allamanda.tegas aku cakap TANAK!! malam..aku rabun + taktau jalan nak balik! hahahah~

time nak balik aku suro adik aku tunjuk jalan..tunjukkan aku simpang nak masuk h/way ke Sg. Besi jer..nanti aku da tau..hahaha (yer ker?).. bila aku drive balik rupanya2 senang jer jalannya..cesss dan cess lagi! tak sampai 15 min aku da nampak bangunan Nirvana (maksudnya da dekat la tue..) Aku da nampak exit terowong SMART..tapi ley tak tanpa segan silu aku terus ja?? adoiii da salah lagi..aku terus ke pusat bandaraya!!apa nie?? tapi aku kal gtau adik aku yang aku da sampai..hahaha aku nak tunjuk yang aku drive laju..padahal aku tatau aku kat mana..sesat lagi okay??aku redha jer..pandai la aku cari jalan balik nanti..hahha..sebenarnya masalah utama aku ialah RABUN MALAM + SILAU..so suma signboard aku tak dapat nak capture..so aku redah jer..

Lastly kul9.30 aku sampai umah dengan selamatnya..mandi2 terus terlelap..penat menyesatkan diri agaknya..huh!!

*moral: kalu da rabun malam tak payah la nak drive memalam sengsorang..lagi satu, pastikan anda tahu jalan.Jangan buat2 tau..hahahah~

3 comments:

Nurul2Fulra said...

ADEIH, LETIH BACA CITE K.ASAM SESAT.. G KAJANG PON SEST KA... WAKAKAKA

aShEMaSt said...

oit..salah ejaan tue! huh~ tau tak per..padahal kita nie kan otai kajang..hampeh n haram J btoi la..huhuhu~

mimiomar said...

ala ciannye dia...berbelit2 ek...cobaann...