Tuesday, October 27, 2009

HaPpy vs. SeDey~

aku terkedu.diam.suka.sedey.tak besh suma ada...rasa nak lompat tinggi pun ada.tapi aku konfius skang nie..ntah apa yang aku rasa skang nie..sekejap happy sekejap sedey..apa kes??gila agaknya..huhuhuh~

actually aku da dapat result dari 'pinangan' lepas..huhu akhirnya Tuhan mendengar rintihan aku nie..terima kaseh Ya Allah..aku sememangnya mahukan pekerjaan dekat dengan mak abah aku..supaya aku dapat melalui dan menghabiskan masa aku bersama2 mak,abah n adik2 aku kat umah..aku da lama merantau..ceeewahhh~ hampir 7 tahun aku berjauhan.so sekarang masa terbaik untuk aku balik ke kampung halaman ku..huahuahua~ di samping mahu berdamping dengan Mr. H yang berada di seberang..(langkawi ja kot??kecoh jer..)
sabtu lepas ada call.number start ngan 04..sah2 dari perlis..aku ingatkan ada si gila yang nak main2 ngan aku..2 3 kali aku jawab dia diam..naik angin la ku..kali ke 4,aku angkat..


aku :HELLOSAPA NIE??MAIN2 ERK??SAPA NIE
hantu: hello..er hello..saya dari MPK..nie nor asma ker??
aku : (adoi..mampos aku..sukasuki ja tengking2 + cakap kurang ajo..)zuppp! trus aku wat sora ayu..
:hellooo..yer..sorry2,sya tak dengar tadi..yer cik, ada apa??sya la asma..
hantu: haaa...awat tak dengar td??ingatkan salah num da..nak tanya alamat nie..nak antaq surat..
aku : ha??surat?surat apa??(haa..gelabah..gelabah..) surat interview ari2 ka??
hantu:ha ya lah..surat interview la..nak pi antaq kat umah nie..umah kat manantah?? betoi ka alamat nie..
aku :adoi..surat tue kata apa a??sya berjaya ke tak??takot la cik..(boleh lak nak takot2 lak kan..benggong!)
hantu:ha..kalu da ada surat nie paham2 la..
aku :paham2 apa??dapat ka dak??sya takut nanti tak dapat pun dia bagi surat...
hantu:sya tak tau la cek..nie surat sulit.tak ley nak bukak..cik tengok sendri la nanti..mana sya tau.
aku :woh ok2..(aku nie,gelabah ayam lak..sabaq2 la sket..rakus!) cik nak pi antaq la(sekarang) ka?? pi la..abah sya ada ja kat umah..umah ada pokok ceri..blaa..blaa..bla..
hantu:ok2..satgi sya pi antaq noo..assalamualaikum..
aku :w/salam.(gulp,takot makkkk!!!)

Terus aku kal mak..tak jawab..kal abah..pun tak jawab..awat plak nie..pi mana pun tak tau...dok sat mak kal..upenya atas motor..celah mana nak jawab..huhuhu..aku pun gtau la suma..balik cepat, satg ada orang nak anta surat..


Setengah jam peh2 abah kal..bedebaq nie nak jawab kal..dup..dap..dup..dap.. TAHnIAH abah kata..kakak dapat! yaho0o0o0o0o~bila nak repot duty??skali abah kata minggu depan (1 nov.)..ayo! cam ner? kena bagi notis atleast 1 month advance..adoiiyaii~penin2..ngan nak pindah lagi..ngan barang aku yang banyak tak hengat lagi..kalu barang2 tue naik lori baru cukup agaknya..aku binggung...tak per, tak yah a pikir lagi..wat senak otak aku ja kan.. huhuhu~
tapikan bila aku ingat2 balik, peh nie da tak der SOGO,MIDVALLEY,IKEA, THE CURVE, SHAH ALAM..UWAAA.. tak beshnya..yang penting
NO WAREHOUSESALES!!!!!!!!
manaley cenggini! tue la orang kata..kalu balik kampung ada la kekurangannya..tapi ley 'seap'..nanti lunch ley lunch kat umah ja..huhuhu seap sket kan kan..huhuhu~ apa2pun aku bersyukur..akhirnya aku dapat menembus diri masuk gomen..alhamdulillah
aku happy dapat kerja dekat2 ngan kampung tapi sedey nak tinggalkan kawan2 kat sini..uhuk3!...

7 comments:

eza2odette said...

dah kata dah.. Bila sesuatu yang sgt kita hajati, alhamdulillah dimiliki..pasti ade ssuatu yg terpaksa dipulangkan (maknanya pengorbanan)..segalanya ada hikmah, tempuhi dengan redah.

yay!
tahniah..uhuk2

aShEMaSt said...

betoi2..kita kena korbankan sesuatu untuk mendapatkan sesuatu.. korbankan cicak ley??untuk mendapatkan vios??hikhikhik~

anil lutaze said...

k.asema..kite pon turut sedih jgk taww...sob..sob...

fidde said...

no pain no gain. selamat mendengar bajet tahun2 berikutnye! ;p

aShEMaSt said...

anelun: jangan lah dikau bersedih.. sob sob..nanti jagakan jijie tue erk..pukul kalu dia nakal..hahaha~

k fidde:hahah..akak jangan a pindah dr opis nie..cian bobby..nanti orang lain tukar nama dia..da tak pangail bobby da..

wani said...

welcome back 2 repoh~~

hihi

aShEMaSt said...

wani:yer la..kakak kamu udah ada kawan nak meronggeng~dia la orang paling happy!!hahahah~