Tuesday, November 24, 2009

CeRiTa MiNgGu LePaS~

Da seminggu aku di bumi indera kayangan..begitu kayangan rasanya..sejuk jer seminggu nie sebab hujan turun tak benti2..hari nie ja sang suria memberanikan diri menonjolkan diri..e2 pun segan2..malap2 ja lagi..berharap kalu tak hujan lagi..sebab sungai da penuh ngan air..empangan timah tasoh tue, tak payah cakap la..kalu la hujan tak benti lagi, memang kompem 'bah'.. nak raya lagi nie..jangan la..kang mati terapung lembu2 yang nak wat korban..huhuhu~

Ahad lepas time aku balik dari KL pun hujan jer memanjang sampai kangar.Nasib mak aku menjadi peneman setia..even pun mak tersengguk2 cuba berpura pura tak ngantuk..padahal, mak dari melaka sebelum tue..cian mak..mak kata dia risau kot2 aku mengantuk.ala, akukan pemandu professional..hahahha~

Ahad tue, pagi2 aku da bangun.Ingat peh subuh nak sambung tdo, skali mak aku da kemas toto..adoi.potong betoi la..so aku siap2 kuar g cari breakfast la..nak sangat makan nasi lemak kertas A4 n roti canai buat kali terakhir..huhuhu..Skali adik aku dr kajang pun sampai.Bukan apa, ley gak tolong2 aku angkut barang masuk keta. Rupa2nya ada hikmah..kereta gee pancit.So ley la adik aku tolong2 apa yang patut.Ingatkan peh tukar tayar spare ok la..skali tayar tue pun angin kuar..so cian gee, terpaksala bawak tayar tue g kedai..berpeluh + ketibas gak la kalu perempuan nak bukak tayar kan..cian gee...

cian si gee..bersusah payah dia nak buka tayar tue..

yeah berjaya!

atas bantuan yang pakar rupanya..huhuhu~

agak2 kul 1, si puteh siap di suap dengan barang2 aku yang banyak tue..agak penuh gak la..macam2 barang aku sumbat.hahahha..tue pun ada aku da kirim ngan bas semalam..sepanjang perjalanan tue aku ngantuk gak sebenarnya sebab malam sebelum tue da tunggu mak aku kat rawang sampai kul2..siap terlelap aku ngan gee dalam keta..punyala mengantuk..thanks gee sebab ikut aku even ahad tue dia keja..muahhhx! Tapi perjalanan ok cuma slow sebab hujan..takot gak, banyak sangat kemalangan skang nie.. Lebih kurang kul 5, aku da sampai penang.Sempat singgah Bertam, umah mak su aku..saja jer, lama tak jumpa..lagi pun satu jalan n maseh awal.. agak2 kul 830 aku selamat tiba di umah..lega..tapi penat jangan cakap la..nak kemas lagi..Esoknya lak terus kerja..owhhh sungguh layan!


perut si puteh penuh..senak perut dia menelan suma barang2 aku!

inilah orang2 penting dalam perpindahan aku..maseh abang (panggilan untuk adik aku)+ mak..

aha, ada lagi..hari jumaat b4 aku balik tue, aku, nenah n nonet menghabiskan masa serta wang yang ada di ikea..saja jalan2 ingat nak cari pokok.Tapi tak der yang berkenan plak..windu plak tgk ix ngan diaorang..uhuk2! :(

cuba membolosi mainan bebudak di ikea...berjaya!

wahhh..nenah jugak berjaya!

lihatla..rupa sotong bergigi cantek!huhuhu~

ini pula sotong chumil..mahu aku peluk2 kalu ada sotong cenggini~

aku lak, cuba menjadi pwincess~ :)


nonet, aku n nenah..aku windu korang! muahxxx.... :(

3 comments:

eza2odette said...

nonet..aku n nenah?? abess tik windu g la tuh?sedeyh tau ..huk2

hahaha..gmbar ade disana.
bepeluh ketibas..sampe skrang tak tuka tayar baru, harap tayar oke ejr..sampai taun dpn. amin! heheheh

Syaz (MamaFarish) said...

weh ok x si putih ni? so far ada prob x? aku br igt nk angkut 1 ganti akunyer 'cooper'...:p

aShEMaSt said...

anas:ok jer..tadak la wat hal lagi..baru 3 bulan ok la lagi..nanti2 tak sure..tp sangat selesa la..ngan boot besar..sesuei untuk ibu2..hehehehe~

gee:ala..mestila windu.cuma pix tue tak der gee..kan da letak pic besaq2 tue..windu la..wahhh apa ady wat kat tayar tue?? da ok lega la..amin!tp jangn lelaju sangat tau!