Thursday, November 19, 2009

VeRy haPPy BuFDaY~

entri kali nie khas buat abah..tanggal 19 nov, genap abah 52 tahun..so pagi tadi kat umah sangat bingit dengan nyanyian lagu hari jadi oleh adik2 aku..aku yang bangun lambat nie cam blur2 kenapa budak2 nie nyanyi lagu harijadi..wohh baru aku ingat, bufday abah la..semalam mmg aku da ingat, tp aku lak tdo awal..sejak2 tukar kerja nie, aku slalu tdo awal..penat sangat ker?? motif la..tp mungkin katil yang empuk wat aku tertarik untuk masuk bilik awal..hhihihihi..

Aku syayg abah..banyakkkkkkk sangat! tak tipu tau..aku memang rapat ngan abah berbanding mak..tp bukan maknanya aku tak baik ngan mak..tapi aku selesa ngan abah lagi..huhuhu..bagi aku, umur 52 tahun tue tak menunjukkan umur abah..abah masih lagi pakai jeans (koyak2 di bawah okay..)..ingat lagi time gee ikut aku anta barang..gee terkejut tue abah aku..siap gee tanya lagi.."k asama..abah k asma yang pakai jeans tue ker??" huhuhu..yer la..sangat rugged (betoi ke ejaan nie??) bukan?abah gak kawan aku..kami anak2 nie slalu buat abah tue cam kawan2..kalu abah wat salah ke apa, kami slalu gelakkan abah..bukan nak kurang ajar tapi kemesraan tue yang penting..anak2 gak ley tegur kalu tak puas hati ngan abah..tegur secara baik laa....tapi apa yang aku suka abah nie, nasihat dia tak menyakitkan hati..suma teguran yang ley di terima nyer la..abah tak pernah pukul kami suma..nak cubit pun tak..tue kadang2 mak marah n majuk sebab abah slalu sebelahi kami..huhuhu..

muahhx..syayg abah..tadi pagi abah siap kata.."kakak tak wish pun kat abah?? laaa..yang td nyanyi ramai2 tue kan da wish..hahaha..peh tue abah kata lagi.."tak cium abah pun??" bukan tanak la abah..sya belom gosok gigi lagi..huhuhuh..segan a nak cium2 time busuk2 nie..abah aku gelak jer..tapi sempat lagi bagi ceramah.."bila nak kawen??abah da tua nie??" ayooooo0o0o0.. soklan cepu emas..rimassss...rimasss...

aku doakan abah panjang umur di murahkan rezeki..abah, nanti kakak kawen la okay..jangan risau..aku tau abah tue mahukan seorang budak kecik di rumah..(maksudnya cucu la...) takkan anak atau adik baru kot..huhuhu.. tapi time aku nak wuduk zohor, jam yang abah bagi jatuh..sekali ok lagi..kali kedua jatuh, terus pecah cermin dia..SEDEY la..tue la jam abah bagi aku..jam tue gak la jam persahabatan aku ngan nu'ul..jam tue gak la yang sama ngan Mr. H..uwaaaa sedeynya da pecah!! sapa nak ganti nie???angkat tangan cepat!

p.s:sya syayg abah sya..muahhx!

2 comments:

Syaz (MamaFarish) said...

baik ang kawin cepat weihhh...kang nnt abah ang bwk adik baru kang...

aShEMaSt said...

hahhaha..ok gak dapat adik baru..tapi aku da penin da ngn yang sediaada nie..hahahah~