Monday, November 9, 2009

Sungguh Aku KeLiRu~

aku marah.pasrah.sakit hati.keliru.
kenapa sampai cam tue skali??
berbaloi ker suma tue?
BODOH! STUPID.. e2 aku ley cakap..
tak paham kenapa perlu suma tue ??
ini ker yang di katakan ISLAM? ALIM??(majoriti nyer ya..)
beraksi tanpa fikir baik buruk..
EMOSI! sehingga mencetuskan KONTROVASI..

PUBLISITI MURAHAN!
haa..aku memang marah! KEJI okay..
maaf kalu aku lak yang emosi disini..
even aku tak menyaksikannya secara live, tapi bila aku dapat tahu, aku jadi marah sangat..
kenap penyokong2 KELANTAN sebegini rupa??
JIHAD ke?? adoiyaii..lawak2..
Sampai ada yang membakar kerusi stadium sana sini?
apalah salah kerusi tue??
yang aku pelik, kenapa pihak2 berkuasa tak check betoi2 time diorang masuk stadium??

ada yang bawak mercun, alat2 bahaya..
Tapi tak mustahil jugak diaorang akan 'pass' menda merbahaya dari luar pagar..
maksud aku, seorang masuk stadium terlebey dahulu..seorang lagi akan tunggu di pagar sambil menghulurkan benda2 haram tue..
Sangat lemah sistem keselamatan kan?

Yer la, aku bukan pandai cakap jer..tapi ku sekadar memberi pendapat..
Kalu da kalah, sudah2 la tue..usah nak membakar sana sini..
ini seolah2 di medan perang..
sana sini bunyi letupan..
ada ker dalam ISLAM menyatakan kelakuan ini adalah di tuntut ISLAM?

huh..sungguh memalukan!
Nasib tak terbakar seluruh stadium Bukit Jalil tue..

kerja gila!!

lihatlah..kenape kerusi jadi mangsa..ini apa yang kita lihat dalam stadium, belum luar stadium lagi..
huh..aku tak sure la kalu lain2 penyokong akan bertindak sebegini rupa kalu pasukan mereka kala..
tapi inilah yang paling dasyat aku lihat..
bersabarlah wahai penyokon2 klate..
'gomo klate gomo..'

3 comments:

eza2odette said...

sungoh budoh!siyess..lexla, dah kalah try l lagi musim akan dtg. ape nak keco..kalah menang adat oke. motiff??herkkk

Syaz (MamaFarish) said...

ni la dinamakan jakun....aku xpaham la depa ni...skit2 nk demo..skit2 nk bakaq sana sini..nak baling ayaq kencing...adoiii xpaham...tu la aku meluat dgn org kelantan...depa ni ada pangai skit la...

aShEMaSt said...

gee:tau tak pa.kalu kita kat sana abis apa tudung + rambut terbakar..emo gla..nape, kalu menang dapat ganjaran ke kat penyokong2 tue?

anas:betoi2..fanatik sangat. da tak ley nak tahan2 lagi.teruk betoi diorang..sorry la kepada orang2 kelantan..api korang mmg ada 'toing' sket la..ada 'perangai' sket la..sama ja time aku kat u dulu..opss terlebey sudah!