Wednesday, January 5, 2011

i hate this feeling!

ya Allah..macam mana aku nak cakap?macam mana aku nak cerita..sambil aku taip nie pun teresak2 aku nangis.aku sedey.tak ley trima kenyataan..momot da takde!!momot...misyuh dem much..

momot..ok2 aku cerita.momot, kucing pertama yang aku brani pegang, berani main.aku penakut kucing.tak brani nak main2,belai2 sebab aku takot.aku penah kena cakar time kecik2 dulu.start dari saat tue aku tak brani.jumpa kucin pun aku angkat kaki.

nie 1st day amik momot kat market.takot2 dia naik keta..
cerita momot nie lain.aku jumpa kat market kangar.time makan momot main2 sluar.chumil sangat.umur time tue lebih kurang 3 bulan kot.kecik ja lg.aku mula tu takot, tp sbb dia terlalu chumil, aku suka.time nak balik terus aku mintak kotak kat makcik kedai roti canai.bawak balik umah.tu pun takot gila nak pegang.mak marah sangat.

hari mula tue momot sangat manja.bayangkan dia tdo atas dada aku.tanak jauh!aku geli kot!last2 aku tertido ngan momot atas dada.manja!momot sangat chumil,bagi aku la.chumil sebab perangai dia.momot bukannya kucing2 mahal yang cute gila babis tue.kucing yang dibuang ja.

tgk2..mana pun tak nak pegi.nak berkepit ja...
momot akan tdo ngan aku.tempat yang sama kat lantai dia akan landing. 2 minggu lepas aku mandikan.2nd time mandikan dia.aku tak brani sbb momot akan bertukar jd hulk kalu kena air.tue pun sebab aku mandikan dengan ubat kutu.gila meraung dia.tengah2 mandi dia keluar.cakar pintu.basah2 dia sembunyi bawah katil.aku tarik smula mandikan lagi.tergetar2 badan.lap2 dengan towel, dia lari naik atas bumbung.pegi berjemur letttew!

tiap2 hari momot akan tdo tempat yang sama..nie after penat gado nak mandikan dia..syian dia..
momot manja lebey sejak2 minggu nie.tdo atas katil, tunggu aku balik kerja n minta dokong.hurmm cium2 aku, dia sangat chumil.aku akan dokong bawak dia depan cermin.momot mesti tanak tengok muka dia.malu lettew!sayagnya momot!sumpah!ebab momot yang buka hati aku nak sayang kucing.nak pegang kucing, nak main ngan kucing. huzaifah pun pelik dari mana kekuatan aku berani na amik momot bawak pulang..
tapi tu dulu..

momot da mati.momot da tak der.semalam aku balik panggil2 momot.napa cam lama tak jumpa momot.aku pelik sangat.dari semalam lg tak nampa.aku syak ada menda pelik.balik2 aku tanya mmak.mak cakap memang takdak balik mintak makan pun dari emalam.tiba2 mak cakap td masa lalu tepi masjid ada nampak kucing kembung.macam momot...

mak, plss la cakap tak.eeue eiii.aku tak senang duduk. maghrib2 tue gak aku paksa adik pi tengok betoi ka momot.takkan la momot ley lintas jalan besar.4 lane.kampung sebelah lak tue.tp abah penah cakap nampak momot ikut dia pegi masjid.b4 adik balik aku da nanges.lom pasti tp hati aku rasa tue momot.

adik balik.dia nanges.......humm sah la tue momot!adik cakap da kembung.da besar cam baby.takde darah tp lidah dia terkeluar..momot..momot..aku da meraung2.tunggu2 abah tak balik.mak cakap biar la.kan da kembung..eeeiii.nak tengok momot la mak!paksa jugak 2 adik aku pi amik.bawak guni.plssssss..
memang sah.aku buka guni tue getaq tangan.syiannya.penuh kerengga..lidah momot terkeluar..mayb kena langgar ngan moto agaknya..hummmm napa pg lintas jalan sayang...napa jauh sangat jalan...sedeyhh..

dalam guni la momot di angkut..da kembung.berat.penuh dengan kerengga..sedeyh..
duduk ja aku tunggu abah balik tepi gun tue.nak mintak tanam.mak cakap da kembung.kenan korek dalam2.abah balik cakap, buang je kat tempat sampah..lagi la aku meraung!!rupa2nya senyap2 abah bawak naik moto pg buang..eeeiii kejam! #ok,aku terlalu emo!
sampai sekarang aku tak ley trima kenyataan..momot.i misyuh la..windu nak pelok2.nak lari2,nak bagi makan,nak tdo sama..nak momot..balik la syayg.....

pix terakhir b4 momot hilang..boley2 dia tanak amik pix.

p.s:agaknya betoi kata2 orang2 dulu..jangan amik pix kucing, nanti mati.. ;(


2 comments:

gadisBunga said...

aish...dah sampai ajal dia...

jgn sedih2 naaa...momot pun tak suka tgk asma monyok cenggini...

aShEMaSt said...

aka..seddddeeyyy!nak kucing baru!!!