Monday, January 24, 2011

patah tumbuh hilang berganti~

Kepada yang berkenaan,

Saya dengan segala hormatnya  merujuk kepada perkara di atas.

seperti perbincangan bersama pihak tuan, dengan ini kucing jagaan tuan adalah menjadi hak milik tetap saya.Tuan tidak dibenarkan meminta, menjenguk, serta mencuri kucing jagaan saya ini.jika ini berlaku, maka tuan akan dijatuhi hukuman gantung tak bertali mandotori!

sebarang surat surat layang tidak akan dilayang sama sekali walaupun tuan pakai setem RM1.lajak perahu boleh diundur, terlajak memberi..boleh memberi kesan yang mendalam.no regret.no turning back!!!peace no war!wek :p

tiada yang benar dari sebenar benarnya,
ashemast

apakah??buang tebiat la tu!!sebenarnya surat ni aku nak bg pada tuan kucing nie..ok meh nak perkenalkan..

                     Pet's name          : Robin
                     Species               :Domestic
                     Breed                   : Mixed (Dad_Birdman /
                                                      Mom_Persian)
                     Date of birth       : 5 September 2010
                     Sex                       : Male
                     Colour                  : Ginger
                     Owner's Name    :Huzaifah eh ashemast
                     Adoption on        : 9 January 2011

*nie suma dalam surat beranak robin ok!

finally aku dapat sekor kucing yang sangat chumil dan sangat tanak survive!gosh!!!tapi aku sangat suka n teruja..for the 1st time nak bela kucing yang parsi!humm b4 this jenguk2 mudah.com ja.nak beli mampu...chewwahh tapi rasa tak berbaloi nak beli.mahal!

tadddaaa! robin monyok penat naik feri..nak muntah dia..dia la kata..aku tak kata apa2 na.. :)

 
 nyanyau~ wobinn...(nama busuk robin)

 lepas momok meninggal sob3.. :( aku sunyi kot.bosan takdak sapa aku nak dibuli!hahaha..last2 incik tunang dapat kucing 2 ekor.KEMBAR ok!!wahhh..nak satu!!! yang penting dapat FREE OF CHARGE! gila kau nak kata tanak!!eh jap2, bayar duit vaksin ja RM35.Tuan dia kasi sebab syian aku nanges2 nak kucin..hihi..so satu pada incik tunang _chubby, n satu pada aku_robin.Harus aku amik jantan! #gatal lettew!!

 suatu ketika dulu..robin with chubby..jangan sedeyh2 na syayg..sedara tak ley tdo sesangkar.dosa!
muka nak ganas..huhh!lebbiu~

aku tunjuk minat.memula beli pasir (kat tesco kot..jauh tue), then beli makanan, then sangkar! then besen bungan najis..then ntah apa2 lagi aku beli sampai suma complete!adoila!melayang duit.tak pa, perlaburan jangka masa panjang.after this aku nak biar dia biar ramai! peh tu aku lak jual kat mudah.com.hihi

kucing parsi nie sangat manja,ngada2 nak mam! makan nak kena bagi,nak kena gaul cookies tue dengan ikan.ada bau mahu layan dia makan.ish! #cubit nak?

 mula nak merosakkan harta benda..abis tirai aku di gayut~grrrrr!! 


hari pertama..perjalanan jauh dari langkawi.letih sangat robin agaknya.malam tue dia meoww3 sejuta kali persaat!sumpah ini aku tipu! tp serius dia asik bunyi sampai aku tak tdo.nak amik mc ja the next day!jaga anak pun tak susah..ekhems,da ada anak ker?motif!!

nasib aku baik sebab robin pandai pg toilet!tak penah aku ada kucing secerdik dia..tapi robin tak pandai kambus pasir..peh membuang dibiarkan jer..busuk la syayg oi!!tp aku bg masa untuk dia blajo...nanti pandai lettew!

bela kucin pun da rindu bila kat opis.nak ja aku cabut balik umah tengok dia..tue belum anak sendiri lagi kan??apapun,mak cakap kalu lulus bela robin, maka luluslah untuk aku kawen!!!! yabedabedu!!!

p.s:tujuan surat tu ditulis adalah kerana tuan dia asik call incik tunang tanya robin ok ke tak..nak robin balik letteww!NO WAY!!

sya syayg wobin sya.hemmuuahhh~

3 comments:

FATIN MRAZ said...

mase single oke la berkucing.. kalo da tawen2 asernyer x berapa sesuai.. ini kerana ada kajian menunjukkan pasangan yg memelihara pet ini agak sukar utk conceive or mendapat anak.. itu dari apa yg penah dibace la.. saje share..

working mom... said...

huhuh..iyo lah tu..mane same jaga anak kucen ngan anak weii..anak kucen xyah shushu kan...hikhikhik

aShEMaSt said...

k fatin:btoi kak..penat nak melayan kerenah dia ok.tu belom nak bersihkan sisa2 pepejal dia lagi! tak per, skang buat peneman..nanti da ada peneman tinggal lah robin sorang2!ngeee ;D

k ngah: hahah.. nasib dia tak mintak disusukan..tp manjanya ya Allah..gerammmm dibuatnya!!