Tuesday, January 11, 2011

shut up NOT shut up!!

hahah..shut up not shut up atau bahasa kita la kan..'diam tak diam' da tengah bulan JANUARY..ayoyo.kejap sangat la rasanya..dupdadupadap aiihh..apapun belom prepared.risau!bertambah risau sebab saya anak sulung dan belom ada experience orang kata..ala..itu bukan alasan yer asma..

ok2, step pertama semalam aku da start buat list nama2 yang akan dijemput.sebab dari sini akan dapat jumlah kasar kuantiti kad kawen.adoimak,ingat senang ker nak perah otak yang da lembab lembab spender nie pikirkan nama2.takut tercicir nanti mesti ada yang muncung mulut!saya cuba terbaik ya kamu suma!!

bab hantaran kawen, 2 minggu lepas da shopping sket da..dengan family bakal mak mertua ok!mula2nya bila incik tunang cakap, aku ingatkan dia tipu.sebab dia memang tak pernah nak serius dengan aku!beria2 dia cakap sumpah tak tipu.alamak!aku nie cuak la jugak.cuak cari baju yang sesuai dipakai.

ala,bukan tadak baju yang sesuai,tapi aku sangat mengada2 nak cari baju baru yang menutup aurat sepenuhnya.ala2 ayu g2!hahaha..labuh biar sampai bontot!tamo yang sexy2 pesan incik tunang!!terus g CMART cari baju.ok,dapat!baju kemeja putih yang sangat suweet kalu aku pakai.#ok muntah skang!!hihi

kami ke Gurney plaza,Penang! kebetulan after anta adik dia balik MRSM,terus ke Gurney.ramai gila manusia sebab hari2 terakhir Y.E.S.suma pakat2 amik peluang nak shopping.kami pun sebok nak join jugak!!sampai ja, mak abah dia terus menuju ke Habib!adeh, aku ngan incik tunang kat blakang da sepak2 kaki.cainer nie..segan la kot nak pilih2 nie.tak ley la aku nak ngengada nak pilih macam2,tukar itu ini.hahaha..sampai ja mak mintak pilih nak gelang mana.ayoyo!aku bagaikan puteri raja!#terbang sekejap.hihihi..

sumpah aku cakap, ni 1st time aku nak pakai gelang.jangan cakap gelang,cincin pun tak penah nak pakai.aku GELI.yess,aku geli.apa yang digelipun entah la!tp after tunang nie, elok ja plak pakai cincin.hihi..haib tengah wat warehouse sales!!gila lah.naik juling mata pilih.da pilih gelang, pilih cincin!!!!ish2..aku ikut sajo!! tima kasih suma!!setel satu bab!

seterusnya..perfume!aku sangat sangat sangat sangat gembira bila perfume  keinginan ku menjadi hak milik!!wow!i'm speechless sebab susah sangat nak jumpa perfume nie..yeayea!!incik tunang pun dapat perfume idaman!! masing2 senyum sampai terkoyak bibir.punyala suka!!

next..handbag!adoila..napa la sales gila teruk!gila teruk besh maksud aku!! dapat handbag idaman jugak!!nak dua tapi mak cakap apa tau.."ala..da tak lama da nak kenduri..pakai ja la yang hantaran nie nanti...uwaaa, nak nak nak!ok2, aku pasrah..lagipun agak membazir!tp sampai balik aku termimpi2 nak handbag tue!! ;(

next..kasut..kasut pilihan ekpress.aku pg satu tempat sajo.da dapat kasut pilihan.malas la nak pikir lama2.sebab aku terasa aku seperti sorang puteri yang memilih persalinan.aku segan sebab aku ja yang pilih2.orang lain tunggu dengan sabar..hihihi..

kesimpulannya aku sangat2 puas hati..40%barang2 utama da dapat..barang2 aku jer la..barang2 dia lom lagi sebab dia malas nak rushing!demm..abis aku ni apa?tak aci ok!!!

after this nak cari checklist bagi bakal2 pengantin supaya takde yang terciciran!adeh, da start penin kapla bagai~

2 comments:

FATIN MRAZ said...

step pertama wat list nama kan?..
hehee ada x my name?
nway, checklist bakal pengantin da jumpa lom.. ;)

aShEMaSt said...

mestilah ada kakak! bawak baby iriz skali na..jd flower gurl.. checklist tu asma google2 dapat lah..tgk checklist tue lagi serabut kakak oii~